Home » Backpacken in Amerika » Backpacken in Hawaii

Backpacken in Hawaii staat bij veel mensen op hun bucketlist. Hawaii wordt gezien als een van de meest bijzondere vakantiebestemmingen van de wereld. De eilandengroep ligt ten westen van het vaste land van Amerika en is een van de staten van de Verenigde Staten. De ligging van Hawaii heeft ervoor gezorgd dat de eilanden zo bijzonder zijn gevormd, met een vulkanische ondergrond. De eilanden zijn vooral erg ruig, groen en laten veel hoogteverschillen zien. Je kunt er ook nog veel actieve vulkanen vinden. Dit in combinatie met misschien wel de mooiste stranden ter wereld, maken Hawaii tot een paradijs. Verder kun je in Hawaii ook bultruggen spotten en heeft het mooie duiklocaties en geweldige surfspots. Het eiland staat bekend als een dure bestemming, maar toch kun je goedkoop backpacken in Hawaii.

Backpacken in Hawaii

Hawaii telt iets minder dan 1,5 miljoen inwoners en bestaat uit 137 atollen en eilanden. De meeste van deze eilanden zijn echter onbewoond. In Hawaii worden twee seizoenen aangehouden: de zomer en de winter. De zomer loopt van mei t/m oktober met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. De winter loopt van november t/m april met een gemiddelde temperatuur van zo’n 26 graden. In Hawaii wordt vooral Engels gesproken. Hawaii is geen low budget bestemming en vooral accommodaties, activiteiten en eten en drinken zijn nou niet bepaald goedkoop. Op zich niet gek gezien de afgelegen ligging van Hawaii. Toch kun je ook met een relatief klein budget backpacken in Hawaii. Hieronder hebben we de bekendste eilanden van Hawaii op een rijtje gezet.

Kauai

Kauai is het meest noordelijke eiland van Hawaii. Het eiland staat bekend om zijn weidse groene landschappen. Aan de westkust van dit eiland vind je de Waimea Canyon: een kloof gelegen tussen beboste bergen. De flora en fauna is hier prachtig en leent zich perfect voor mooie wandelingen. Het eiland biedt naast de vele groene bergen ook mooie stranden. Verder zijn er over het eiland meerdere watervallen te vinden.

De Waimea Canyon op Kauai tijdens backpacken in Hawaii

Lanai

Lanai is een van de kleinste eilanden. Dit eiland staat vooral bekend om haar rust en luxe. Sommige beroemdheden komen hier graag vanwege de vele luxe resorts op het eiland. Daarnaast staat het eiland bekend om de prachtige uitzichten, mooie stranden en hotspots voor het zien van dolfijnen.

Molokai

Ten oosten van het populaire Oahu is het eiland Molokai gelegen. Op het eiland zijn meerdere vulkanen te vinden. Een van deze vulkanen is eigenlijk nog maar voor 50% zichtbaar. Anderhalf miljoen jaar geleden viel de helft van deze vulkaan namelijk de Grote Oceaan in. De kliffen die nog zichtbaar zijn, zijn de grootste in de wereld. In Jurassic park III zijn deze kliffen te zien: een echt natuurfenomeen! Molokai kenmerkt zich vooral vanwege de bergen en kliffen. Verder zijn er op dit eiland nog mooie stranden en meren te vinden.

Maui

Maui is een van de grotere eilanden in Hawaii. Het eiland bestaat eigenlijk uit twee vulkanen die door een smalle strook land met elkaar zijn verbonden. Maui is een van de populaire eilanden onder de reizigers. Niet zonder reden, want er is hier veel te beleven en natuur van Maui is prachtig. Je kunt er door het regenwoud lopen, lavastromen bewonderen en watervallen bezoeken. De kustlijn is voorzien van mooie stranden met in het noorden geweldige surfspots! Een van de mooiste en bekendste attracties op het eiland is de ‘Road to Hana‘. Een roadtrip langs de mooiste flora en fauna van het eiland.

De weg Road to Hana op Maui in Hawai
De 'Road to Hana'

Hawaii Big Island

Het grootste eiland van Hawaii is het gelijknamige eiland Hawaii. Op dit eiland is de berg Mauna Kea gelegen. Gemeten vanaf de zeebodem tot aan de top is de berg de hoogste van de wereld, zelfs hoger dan de Mount Everest! In de winter kan het zo zijn dat er sneeuw op de top van Mauna Kea ligt. Kun je het je voorstellen: sneeuw in Hawaii? Verder zijn er op het eiland vulkanen te vinden die je kunt bezoeken. Sommige stukken doen denken aan een soort maanlandschap. Ook hier kun je lavastromen zien. Verder zijn er op Hawaii zwarte stranden te vinden, ontstaan door oude vulkaanlagen vermalen tot zand.

De berg Mauna Kea op Hawaii Big Island met sneeuw
Mauna Kea: de hoogste berg van de wereld

Oahu

Op het eiland Oahu bevindt zich de hoofdstad van Hawaii: Honolulu. Oahu is vaak het startpunt voor de reizigers die gaan backpacken in Hawaii. De populairste stad in Oahu is Waikiki. Je vindt hier een groot strand en een mooie boulevard met veel hotels en restaurants. Veel vakantiegangers genieten van het strand van Waikiki en de luxe die de omgeving te bieden heeft. Maar naast het drukke Waikiki biedt Oahu nog veel meer. Een gave activiteit is het bezoeken van Diamond Head. Dit is een eeuwenoude vulkaan waar je naar de top kan wandelen en kan genieten van een indrukwekkend uitzicht. Een andere historische bezienswaardigheid op dit eiland is Pearl Harbour.

Uitzicht vanaf Diamond Head op Honolulu tijdens backpacken in Hawaii
Uitzicht vanaf Diamond Head op Honolulu

Voor de snorkelliefhebber is er Hanauma Bay: een azuurblauwe baai met koraal en onderwaterleven. Verder beschikt Oahu over een prachtig binnenland voorzien van bergketens en groene vegetatie. In het noorden zijn geweldige stranden te vinden. Ook vind je hier goede surfspots voor de meer ervaren surfer.

Het strand van Hanauma Bay in Oahu in Hawaii
Hanauma Bay
Schildpadden op het strand bij de noordkust van Oahu