Home » Azië » Maleisië

Maleisië: alle mooie plekjes op een rij

Maleisië is een tropisch en veelzijdig land gelegen in het zuidoosten van Azië. Het land bestaat uit twee delen die van elkaar gescheiden zijn door de Zuid-Chinese zee. Hoewel meer dan de helft van de inwoners Maleisisch is, wonen er ook veel Chinezen. Het land staat bekend om zijn ongerepte natuur, bijzondere diersoorten, multiculturele steden en zijn grote diversiteit aan landschappen. Zo kun je er wandelen in het tropisch regenwoud, touren door diverse nationaal parken, hiken in de bergen, theeplantages bewonderen en zwemmen tussen walvishaaien. 

Maleisië is dus erg groot en divers: hoe bepaal je nu waar je het beste heen kunt gaan? Dat is helemaal afhankelijk van waar je van houdt en hoe lang je wilt reizen. Zo kun je een bezoek brengen aan de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur. Dit is echt een aanrader als je een lange tussenstop hebt op het vliegveld en dus tijd hebt om de stad in te gaan.

Houd je meer van natuur en heb je langer de tijd? Dan is Maleisisch Borneo de plek om naartoe te gaan. Spot de inheemse neusaap tijdens jungle hikes in Bako Nationaal Park of breng vanaf de levendige stad Kuching een bezoek aan het Orang-oetan Rehabilitatiecentrum. In het noorden van Maleisisch Borneo kun je tussen krokodillen op de Kinabatangan rivier varen, sun bears bewonderen in Sepilok of een bezoek brengen aan de grote stad Kota Kinabalu.