Home » Azië » Backpacken in Indonesië » Nusa Ceningan

Het kleine eiland Nusa Ceningan is via de ‘Yellow Bridge’ verbonden met buureiland Nusa Lembongan. Hoewel het eiland minder bezienswaardigheden heeft dan Nusa Lembongan, kun je het toch zeker op je to do list zetten. Mocht je vanaf Bali naar Nusa Ceningan komen, dan is het eiland een hele verademing met een stuk minder toeristen. Vanaf Nusa Lembongan kun je makkelijk met een scooter Nusa Ceningan verkennen. Je kunt dus gewoon blijven overnachten op Nusa Lembongan. Wat te doen op Nusa Ceningan? Hieronder vind je leuke tips voor Nusa Ceningan zoals de Blue Lagon en Secret Beach.

Het strand van Nusa Ceningan in Indonesië
Yellow Bridge van Nusa Ceningan in Indonesië
Yellow Bridge: de verbinding tussen Nusa Lembongan en Nusa Ceningan

Mahana Point

Op de app Maps Me staan alle hotspots van Nusa Ceningan duidelijk aangegeven. Een van de eerste spots die je waarschijnlijk tegenkomt is de Cliff jump en het restaurant bij Mahana Point. Je kunt hier terecht voor een hapje en een drankje met een mooi uitzicht over zee. Tegen een klein bedrag kun je vanaf een (onnatuurlijke) ‘duikplank’ vanaf de rotsen naar beneden springen. Verder niet een bijzondere plek, maar wel leuk om hier even een stop te maken.

Blue Lagoon op Nusa Ceningan

De meest bekende bezienswaardigheid op Nusa Ceningan is waarschijnlijk de Blue Lagoon: een inkeeping met pastelblauw zeewater. Vanaf verschillende punten kun je een kiekje schieten van deze bijzondere baai.

Pastelblauw water van Blue Lagoon in Nusa Ceningan in Indonesië
Pastelblauw water bij de Blue Lagoon op Nusa Ceningan

Zipline

Toe aan een spannende activiteit? Nusa Ceningan heeft ook een zipline langs de ruige rotswanden lopen. De zipline is niet bepaald lang, dus het vermaak is wel van korte duur. Daarna kun je een heerlijke duik nemen in de infinity pool (naast de zipline) mét een paradijselijk uitzicht.

Uitzicht vanaf infinity pool bij zipline op Nusa Ceningan in Indonesië
De infinity pool bij de zipline op Nusa Ceningan

Secret Beach op Nusa Ceningan

Nusa Ceningan heeft uiteraard ook een aantal mooie stranden. De bekendste is Secret Beach, alhoewel deze inmiddels niet zo secret meer is. De bouw van een restaurant en een infinity pool laten zien dat hier iedere dag genoeg toeristen komen. Zoals bij de meeste stranden van Nusa Lembongan en Nusa Ceningan is het niet verstandig om te diep in het water te gaan. De golven zijn meestal hoog en de rosten zijn vaak scherp. Verder is Secret Beach vooral een fijne en mooie locatie om even bij te komen. Hoe verder je vervolgens vanaf Secret Beach op Nusa Ceningan naar het oosten rijdt, des te slechter de wegen worden.

*Koers: €1 = 17000 IDR

Zwembad met infinity pool bij Secret Beach Nusa Ceningan
Secret Beach op Nusa Ceningan