Home » Azië

Azië is het grootste werelddeel op aarde en erg geliefd onder de reizigers. Ieder land heeft zijn eigen bijzonderheden en er valt ontzettend veel te beleven. Azië is erg divers en staat vooral bekend om de verschillende culturen, het eten, de natuur, prachtige stranden en de backpackvibe die in veel landen aanwezig is. Nog een extra pluspunt? In veel landen is het reizen erg goedkoop! Hieronder lees je meer over backpacken in Azië.

Zuidoost-Azië

De meeste backpackers kiezen voor één of meerdere landen in Zuidoost-Azië. Dit gedeelte is waarschijnlijk het bekendst en populairst onder jonge reizigers. Zuidoost-Azië is namelijk goed ingericht voor de rondreizende toerist en landen als Thailand en Indonesië worden daarom ook volop bezocht. Tussen de landen zit prijsverschil, maar over het algemeen is Zuidoost-Azië één van de goedkoopste bestemmingen op aarde.

Landen in Zuidoost-Azië:

Palmbomen en rijstvelden in Bohol in de Filipijnen
Rijstvelden in de Filipijnen

Zuid-Azië

Ook Zuid-Azië heeft erg populaire backpackbestemmingen. De meeste landen worden bezocht door backpackers die al vaker op reis zijn geweest. Toch zijn sommige landen ook voor de beginnende backpacker zeer goed te doen en zeker aan te raden. In dit gedeelte van Azië zijn prachtige natuurgebieden met wilde dieren te vinden. Ook kun je hier hiken door de koude bergen of zonnen op een tropisch strand. Kortom, de diversiteit is groot. Daarnaast zijn de meeste landen ook goed te combineren en de eerste levensbehoeften erg goedkoop. De Malediven vormen hierop een uitzondering ook al is backpacken ook daar mogelijk!

Landen in Zuid-Azië:

Zee en strand in de Malediven
Het blauwe water van de Malediven

Oost-Azië

Een totaal ander maar super interessant gedeelte van Azië is het oosten. Over het algemeen geldt hier dat de landen ontwikkeld en modern zijn. Ook hier heeft Moeder Natuur haar best gedaan. Naast een adembenemende natuur zijn er eigentijdse steden waar van alles te beleven is. Oost-Azië is niet de populairste backpackbestemming en je zult hier dan ook minder backpackers tegen komen. Een oorzaak hiervan zijn de prijzen. Backpacken in Oost-Azië is duurder dan in Zuid(oost)-Azië. Toch blijft het een heel gaaf stuk aarde met bruisende steden en interessante bestemmingen.

Landen in Oost-Azië:

  • China
  • Japan
  • Noord- en Zuid-Korea
  • Taiwan
Chinese muur tijdens backpacken in Azië

Centraal-Azië

Dit gedeelte is voor de meesten minder bekend en wordt niet snel gekozen als backpackbestemming. Toch is dit een prachtige plek met vergezichten, ruige landschappen en meren afwisselend met bergen. Centraal-Azië beschikt over de oudste woestijnen van de wereld. In dit gedeelte van Azië vind je eigenlijk geen verschil in godsdiensten: de Islam is hier de voornaamste religie. Kirgizië is op dit moment redelijk upcoming en een hele gave bestemming voor prachtige wandelingen. Je vind hier grasvlaktes, blauwe meren en besneeuwde bergketens. Recent is de invoering van visumvrij reizen ingesteld.

Landen in Centraal-Azië:

  • Kazachstan
  • Kirgizië
  • Oezbekistan
  • Tadsjikistan
  • Turkmenistan
Kirgistan natuur tijdens backpacken in Azië
Vlaktes in Kirgistan