Het plaatsje Batad in de Filipijnen ligt in de provincie Luzon, zo’n 400 kilometer boven Manilla. Batad wordt door veel reizigers overgeslagen vanwege zijn ligging. Toch is dit zonde want deze plaats heeft veel te bieden. Batad staat bekend om zijn prachtige rijstterrassen. Je kunt er mooie hikes maken en genieten van indrukwekkende uitzichten. De rijstvelden van Batad in de Filipijnen zijn opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Het zijn misschien wel de mooiste rijstvelden van de wereld. Je bezoekt Batad vanuit het naastgelegen plaatsje Banaue.

Activiteiten in Batad in de Filipijnen

Het hoogtepunt van Batad zijn natuurlijk de rijstvelden. Er zijn meerdere uitkijkpunten te vinden waarvandaan je een prachtig uitzicht heb over de groene piramidevormige bergen voorzien van tientallen rijstterrassen. De foto liefhebber vindt hier de beste plekjes om prachtige panoramabeelden te schieten. Je kunt de rijstterrassen voor een dag bezoeken of kiezen voor een meerdaagse hike. Het is zowel mogelijk om dit op eigen houtje te doen als met een tour waarbij een gids je de mooiste plekjes laat zien. De huur van een gids kost ongeveer 400 peso (= €6,25).

Rijstvelden in Batad in Luzon in de Filipijnen
Rijstterrassen in Batad

Batad bezoeken doe je vanuit het naastgelegen plaatsje Banaue. Je kunt zowel een gids huren in Banaue als in Batad zelf. De meeste mensen huren gelijk een gids in Banaue aangezien ze daar aankomen. Handig om te weten dat je ook gewoon een gids in Batad kunt huren en dat dit nog goedkoper is. Een gids is naast het spotten van mooie plekjes ook handig als je wilt communiceren met de locals die aan het werk zijn op de rijstterrassen.

Rijstvelden in Banaue in Luzon in de Filipijnen
Rijstterrassen in Banaue

Om de rijstterassen te bezoeken moet je een millieuheffing van 50 pesos (= €0,80) betalen. In de maanden maart en april staan de terrassen in bloei en zien ze er het mooist uit. Dat wil niet zeggen dat Batad in andere maanden geen bezoek waard is. Je kunt de groene rijstvelden in Batad het hele jaar door bezoeken. Combineer je bezoek aan de rijstvelden zeker met een wandeling naar de Tappiya waterval. Je bereikt deze 40 meter hoge waterval na een korte hike door de jungle.

Tappiya waterval in Banaue bij Batad in de Filipijnen
De Tappiya waterval

Eettips

In Banaue vind je meerdere eet- en drinkgelegenheden. Voor lokaal eten met een mooi uitzicht op de rijstterassen kun je terrecht bij het 7th Heaven’s Cafe. Heb je meer trek in westers eten? Dan raden we je Le Bistro aan. Ze verkopen hier goede pizza’s en hebben een ruime keus aan dranken. Voor een goede kop koffie en een mooi uitzicht moet je bij House of Ekolife zijn. Je kunt hier ook goedkoop lokaal eten.

Vrouw loopt op brug met bagage op haar rug

Overnachten in Batad in de Filipijnen

Een goed aangeschreven accommodatie in Banaue is Bogah Home Stay. De kamers zijn basic maar de voorzieningen zijn goed. Vooral de locatie is een echt pluspunt. Je hebt direct uitzicht op naastgelegen rijstterassen. Het eten bij de accommadatie is goed en goedkoop. Het personeel helpt je met je vragen en je kunt bij de accommodatie tours boeken. Voor een tweepersoonskamer betaal je ongeveer €20.

Voor een overnachting op een unieke locatie raden we je Batad View Inn and Restaurant aan. Deze accommodatie is gelegen in Batad zelf waardoor je prachtige uitzichten hebt op de rijstvelden. Batad View Inn and Restaurant is heel erg basis: je slaapt in houten hutjes. De accommodatie beschikt verder over alle nodige faciliteiten en het boeken van tours kan hier ook. De kamerprijs begint rond de €10.

Rijstvelden in Batad in de Filipijnen

Hoe kom je in Batad?

Batad bezoeken doe je dus vanuit het naastgelegen plaatsje Banaue. Om in Banaue te komen pak je de (nacht)bus vanuit Manilla. Deze vertrekt om in de avond om 22:00 en doet er ongeveer 9 uur over. De prijs ligt rond de €10. Vanuit Banaue kun je middels een tour naar Batad in de Filipijnen. Je kunt ook zelf naar Batad gaan met een tricycle. Als je met een groter aantal bent kun je ook een jeepney pakken. De laatste 20 minuten moet je lopen omdat er in Batad zelf geen wegen zijn.

*Koers: €1 = 64 peso

Vrouw met kind bij rijstterrassen in Banaue
Rijstvelden in Banaue in Luzon in de Filipijnen