De mooie omgeving van Sapa vraagt erom ontdekt te worden. De bekende rijstterrassen van Sapa zijn de mooiste van Vietnam en misschien wel van heel Azië. Een trekking door de natuur is een van de beste manieren om het mooie landschap te bewonderen. Er zijn tal van mogelijkheden om een trekking in Sapa te doen. Zo kun je ervoor kiezen een dag door de rijstvelden te wandelen, lokale dorpjes te bezoeken of een meerdaagse hike naar de hoogste berg van Vietnam te maken. Je kunt dit zelf doen of met gids.

Zelf een trekking doen in Sapa

Je kunt op veel verschillende plekken in Sapa een trekking doen. Tussen de dorpjes Ta Van en Lao Cai is het redelijk eenvoudig zelf een wandeling te maken. Ook vanuit Sapa Town kun je zelf in zuidelijke richting een wandeling door de rijstvelden maken. Je komt hier bij de rijstvelden waar wandelpaden aangelegd zijn. Een leuk rondje (ong. 3 uur wandelen) is om vanaf de rijstvelden richting het dorpje Cat Cat te lopen. Vanaf Cat Cat is het nog zo’n 2,5 kilometer terug naar Sapa Town. Gebruik de app Maps.me, hier vind je de meest gebruikte wandelpaden.

Drone foto van het dorp Lao Cai
Lao Cai van bovenaf

Een andere leuke plek voor een zelfstandige hike is vanuit het plaatsje Lao Chai in de Muong Hoa Valley. Om het gebied in te mogen betaal je 70.000 VND (= €2,70). Je kunt zelfstandig naar dit plaatsje rijden op de scooter en vanaf hier rondhiken. Je vindt hier verschillende watervallen en viewpoints.

Sapa trekking met gids

Om de omgeving echt goed te leren kennen wordt in Sapa een trekking met gids sterk aangeraden. De gidsen zijn locals en kennen het gebied op hun duimpje. Ze kennen de mooiste niet-toeristische paden, uitzichtpunten en kunnen informatie geven over de bergstammen die nog op het land leven. Je kunt bij verschillende organisaties een trekking doen. Bij de meeste hostels, homestays en hotels in Sapa kun je een trekking met gids boeken.

Hmong kind zit op rots bij homestay Sapa

Verschillende trekking pakketten

Er zijn verschillende pakketten. Zo kun je een eendaagse trekking of een meerdaagse trekking doen. Ook zit er verschil in de zwaarte van de trekkingen. Hier is keuze genoeg in. Je kunt ervoor kiezen om in een homestay te overnachten of na een eendaagse trekking weer naar je eigen accommodatie te gaan. De meeste eendaagse trekkingen in Sapa gaan door de Muong Hao Valley heen. Na een dag wandelen wordt je aan het eind van de trekking met een busje opgehaald en weer teruggebracht naar het begin. Je kunt er ook voor kiezen om een tour in Hanoi te boeken. Hier worden ook paketten aangeboden waar bijvoorbeeld busreis, trekking, overnachting in een homestay en eten en drinken bij in zitten.

Buffels badderen in water bij rijstterrassen

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *