Veel backpackers in Indonesië gaan tijdens hun reis naar een van de Gili eilanden. Gili betekent klein eiland. De Gili’s zijn dan ook drie kleine eilanden die de afgelopen jaren zeer populair zijn geworden. Je beleeft hier echt het eilandgevoel, de stranden zijn schitterend en ook voor de duik- en snorkelliefhebber zijn er talloze mooie plekken. Deze tropische eilandengroep ligt ten noordwesten van Lombok en is zowel vanaf Lombok en Bali goed bereikbaar. De Gili eilanden bestaan uit Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. In dit artikel lees je meer over welk Gili eiland je het beste kunt bezoeken.

Strand van welk Gili eiland bezoeken

Welk Gili eiland bezoeken?

De drie eilanden liggen vlak naast elkaar maar verschillen toch behoorlijk in wat er te doen is en wat voor soort reizigers er te vinden zijn. Hieronder lees je welk Gili eiland het beste bij je past.

Strand van eiland Air

Gili Trawangan

Gili Trawangan is het drukste eiland van de drie. In tegenstelling tot de andere Gili eilanden komt Gili Trawangan vooral ’s avonds tot leven. Met veel leuke barretjes en discotheken is er altijd wel een leuk feestje dat bezocht kan worden. Overdag oogt het minder druk op het eiland omdat alle backpackers verspreid over het eiland zitten. Een rustig strandje vinden is hier dus ook geen probleem. Gili Trawangan biedt naast een leuk uitgaansleven ook hele goede snorkel- en duikplekken. Klik hier voor meer informatie over Gili Trawangan.

Vis zwemt bij koraal tijdens snorkelen

Gili Air

Gili Air is een stuk rustiger dan Gili Trawangan maar er zijn nog genoeg plekjes om een drankje te doen en andere backpackers tegen te komen. Hier gaan backpackers heen die geen zin hebben om te feesten maar liever een massage nemen of een kookles of yogales volgen. Rondom het eiland zijn ook zat goede snorkelplekken te vinden. Je leest hier meer informatie over Gili Air.

Het strand en de zee met de swing schommel op het eiland Gili Air

Gili Meno

Op Gili Meno kom je voor je rust. Op Gili Meno, ook wel honeymoon island genoemd, ervaar je echt dat verlaten eilandgevoel. Je komt hier weinig andere vakantiegangers tegen en je eigen privéstrand is dan ook geen uitzondering. Een aantal activiteiten die je hier kunt doen zijn het bezoeken van de schildpaddenopvang, een bezoek brengen aan het zoutwatermeer of snorkelen en duiken.

Schilpad zwemt in water bij opvangcentrum op Gili Meno

Hoe kom je op de Gili eilanden?

Het is geen uitdaging om op de Gili eilanden te komen. Dagelijks gaan er meerdere veerboten en speedboten vanaf verschillende plekken op Bali en Lombok. Tussen de Gili eilanden gaat er ook twee keer per dag een ferry. In Bali zijn er een aantal bekende plekken waar je de ferry kan pakken. Je kunt ook een fast boot vanaf Bali naar de Gili eilanden pakken. De bekendste plek van vertrek is Padang Bai. Je betaalt hier ongeveer €28 voor een kaartje (fastboot) en je doet er 1,5 uur over. Je kunt ook de ferry pakken. Dan ben je zo’n vijf uur onderweg maar kost je ticket ook maar de helft. Je kunt ook de fastboat in het plaatsje Amed pakken. Deze doet er drie kwartier over en kost ongeveer €15.

Vanaf Lombok kun je ook een boot pakken naar de Gili’s. Dit doe je dan vanuit het plaatsje Sengigi. Tickets kun je online bestellen maar er zijn zat mogelijkheden ter plaatse. Koop je ticket bij de locals en onderhandel over de prijs.

Man met paar op welk Gili eiland bezoeken

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *