Nusa Lembongan is een relatief klein eiland ten zuidoosten van het toeristische Bali. Met een oppervlakte van zo’n 8 km kun je gemakkelijk met de scooter het eiland verkennen. Nusa Lembongan heeft een diverse hotspots: van paradijselijke stranden tot ruige rotswanden. Het eiland heeft verschillende hotels, leuke restaurantjes en kleurrijke zonsondergangen. Mocht je een tijdje in Bali verblijven en tijd over hebben, dan is dit eiland zeker een bezoekje waard! En vergeet vooral geen contant geld mee te nemen: de pinautomaat schijnt er niet altijd te werken.

Zonsondergang met surfers in Nusa Lembongan in Indonesië
Zonsondergang op Nusa Lembongan

Devil’s Tear

Eén van de hoogtepunten van het eiland is het ruige Devil’s Tear. Dit is een rotsachtige stuk kust, waar het water metershoog tegen de rotsen opspat. Als je even niet oplet kun je zomaar een verfrissende douche over je heen krijgen. Je kunt Devil’s Tear via een hobbelig paadje met de scooter bereiken, of je scooter bij Dream Beach parkeren en het laatste stukje lopen (tip: download Maps Me, hier staan bijna alle hotspots van Nusa Lemgonan aangegeven op een overzichtelijke kaart).

Golven bij Devils Tear in Nusa Lembongan in Indonesië
Het ruige Devil’s Tear

Dream Beach

Dream Beach ligt dus vlakbij Devil’s Tear en hoort zeker bij het lijstje van must visits op Nusa Lembongan. Het strand heeft een prachtige baai met groene natuur eromheen. De golven zijn er erg hoog en er liggen hier en daar wat rotsen. Het is dus zeker geen aanrader om te ver de zee in te lopen. Wel een heerlijk strand om met een paar biertjes de middag of avond door te brengen!

Het strand van Dream Beach in Nusa Lembongan in Indonesië
Dream Beach

Sandy Bay

Hou je niet zo van drukte? Dan kun je bij Sandy Bay met een boek prima tot rust komen. Vergeleken met andere stranden op Nusa Lembongan komen hier een stuk minder mensen. Bij Sandy Bay kun je ook een drankje doen bij de relaxte bar aan het strand of een duik nemen in de infinity pool. Net als veel andere plekken op Nusa Lembongan is het niet verstandig om hier te diep de zee in te gaan.

Het strand van Sandy Bay in Nusa Lembongan in Indonesië
Het rustigere Sandy Bay

Mushroom Beach

Mushroom Beach is een populair en druk strand op Nusa Lembongan. Het strand heeft diverse terrasjes en je zult er veel surfers tegenkomen. ‘Achter’ het drukkere Mushroom Beach ligt een afgesloten gedeelte met strand. Op de app Maps Me zie je dit stuk strand duidelijk liggen en kun je via de smalle straatjes het strand bereiken. Op dit deel van Mushroom Beach zul je vooral locals tegenkomen.

Mushroom Beach in Nusa Lembongan in Indonesië
Het strand van Mushroom Beach in Nusa Lembongan in Indonesië
Het drukkere Mushroom Beach (boven) met daarachter een minder druk gedeelte (onder)

Mangrove Forest

Tour je met de scooter rond op Nusa Lembongan? Dan zul je op een zeker moment bij het Mangrove Forest aankomen. Hier kun je met de kayak doorheen varen. Ook zul je onderweg zeker een paar mooie uitkijkpunten tegenkomen. Eén daarvan geeft een prachtig uitzicht op de Gunung Agung vulkaan op Bali. Ook kun je gemakkelijk op het buureiland Nusa Ceningan komen via de Yellow Bridge. Dit buureiland heeft ook een aantal bijzondere hotspots. Lees hier meer over Nusa Ceningan.

Uitzicht op de Gunung Agung vulkaan van Bali vanaf Nusa Lembongan in Indonesië
Uitkijkpunt over de Gunung Agung vulkaan op Bali

Eettips

Nusa Lembongan mag dan wel een klein eiland zijn, de keuze aan restaurants is alsnog groot! Je kunt heerlijk vegetarisch eten bij B’Fresh Juice Bar en Mama Mia, of dineren met een uitzicht op Paradise beach bij de luxe tent The Deck.

Uitzicht op zonsondergang vanaf restaurant in Nusa Lembongan in Indonesië
Nusa Lembongan zit vol goede restaurants met een mooi uitzicht

Overnachten

Wat ons opviel aan Nusa Lembongan is dat er ontzettend veel hotels zijn mét een infinity pool. Wij verbleven in Kastapar Bridge voor €17,- per nacht inclusief ontbijt. We hadden vanuit ons eigen huisje uitzicht op het zwembad met daarachter de zee. Er zijn tal van zulke hotels op Nusa Lembongan te vinden. Dus mocht je op zoek zijn naar een (goedkope) accommodatie, dan zit je op dit eiland zeker goed!

Hoe kom je er?

Als je vanaf Bali komt kun je het beste vanuit Sanur vertrekken. Wij kochten daar een pakket van 200000 IDR (=€11,76) per persoon inclusief vervoer naar het strand, de boottocht naar Lembongan en vervoer naar ons hotel op Lembongan. Binnen een half uurtje ben je vanaf Bali in Nusa Lembongan. Zo’n pakket kun je vaak boeken bij je accommodatie of bij het strand van Sanur. Kom je vanaf Nusa Penida? Dan zul je waarschijnlijk met een (kleine) lokale boot de overtocht maken. Bij het strand van Nusa Penida bieden verschillende locals hun diensten aan. Wij konden voor 65000 IDR in totaal (=€3,82) de oversteek maken, maar de prijs is sterk afhankelijk van het aantal medepassagiers.

*Koers: €1 = 17000 IDR

Uitzicht op zee van Nusa Lembongan in Indonesië
Zonsondergang met boten in Nusa Lembongan in Indonesië0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *